Deprecated: Function et_get_one_font_languages is deprecated since version 4.8 with no alternative available. in /customers/7/8/4/branditup.be/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Carriere groei - Brand it up
 

Carriere groei

by | sep 30, 2022 | MINDSET

Heb je ooit het gezegde gehoord: ” if you’re not growing, you’re dying”? Het is een beetje dramatisch, maar degene die het oorspronkelijk zei had een punt. Zonder consistente persoonlijke en carrièregroei kunnen we uiteindelijk stagneren in ons leven.

 

Misschien heb je een vijfjarenplan om manager te worden. Of misschien wil je binnenkort een bedrijf beginnen om ondernemer te worden. Wat je ideale carrièrepad ook is, weten hoe je je carrièregroei op gang kunt brengen zal je helpen daar te komen.

 

Een gebrek aan doorgroeimogelijkheden is een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun baan opzeggen. Als je belang hecht aan het behoud en de betrokkenheid van je werknemers, is het een goed begin om prioriteit te geven aan carrièregroei.

Wat is carrièregroei?

Laten we, voordat we beginnen, eerst antwoord geven op de vraag “wat is carrièregroei?”.

Loopbaangroei is de reis naar je grote carrièrevisie. Het is de weg die je aflegt van je eerste baan na je studie tot uiteindelijk het leiden van je eigen team. Of je nu een CEO wilt worden of een non-profitorganisatie wilt starten, carrièregroei is het langetermijnproces op weg naar je uiteindelijke professionele doelen.

Hier zijn een paar voorbeelden van carrièregroei om je te helpen:

  1. Promotie naar een nieuwe functie met meer verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld van marketingcoördinator naar marketingmanager.
  2. Je eerste directe chef aannemen, waardoor je people manager wordt.
  3. Een nieuwe baan aannemen waarbij je andere teamleden moet leiden en een teamstrategie moet ontwikkelen.
  4. Een overstap binnen je bedrijf waardoor je nieuwe vaardigheden kunt leren en kunt werken aan iets waar u gepassioneerd over bent.

 De voordelen van carrièregroei:

Studies tonen aan dat jezelf te comfortabel laten worden kan leiden tot minder geluk op de lange termijn.

Waarom? Als mensen moeten we af en toe uit onze comfortzone stappen. Jezelf laten zien dat je tot groei en veerkracht in staat bent, kan zeer gunstig zijn voor je welzijn. Dat is uiteindelijk waarom carrièregroei zo belangrijk is – behalve dat het je professioneel vooruit helpt, kan het je ook gelukkiger maken.

Er zijn nog veel meer voordelen van carrièregroei. Hier zijn er een paar om in gedachten te houden:

Groeien in je carrière zal uiteindelijk je salaris verhogen, waardoor je meer financieel welzijn bereikt.

Carrièregroei kan je helpen je volledige potentieel te bereiken. Dit komt omdat het je stimuleert om nieuwe kansen te benutten, in plaats van te lang te blijven waar je bent.

Het bevorderen van je carrière geeft je extra motivatie op het werk. Met de toekomst in gedachten zul je eerder geneigd zijn om je beste beentje voor te zetten en dingen gedaan te krijgen zonder uitstelgedrag.

Carrièregroeimogelijkheden op je werk zullen je meer voldoening geven op je werk. Dat betekent dat je eerder bij je bedrijf zult blijven en diepere relaties zult opbouwen.

Carrièregroei maakt je beter in alle aspecten van je leven. Als je de resultaten ziet van een groeimindset op je werk, zul je ook persoonlijk willen groeien.

You may Also Like..

Hoe gelukkig ben je?

Hoe gelukkig ben je?

Endorfine: wat is het en heb ik een tekort? Vraag jij je weleens af waarom je er vóóraf soms zo tegen opziet, maar je ná het sporten altijd zo lekker voelt? Het antwoord op de eerste vraag schuilt in je reptielenbrein en dat op de tweede vraag in endorfine. Endorfine...

Multigetalenteerd

Multigetalenteerd

Multipotenteel: De schoonheid van het niet hebben van één ware roeping Heb je ooit het gevoel gehad dat het moeilijk was om jezelf in één woord te omschrijven? Of dat je je aangetrokken voelde door verschillende en gevarieerde achtergronden, maar er niet één kon...

0 Comments

I´m Ingrid Bergman

Delenit perfecto ne mel, facete utamur in mea, cum ceteros fuisset repudiandae eu. Delenit omittam philosophia per ea, eos te omnium discere. Nam adhuc percipit et. Viris comprehensam quo ea.

CATEGORIES